Rab: Ribarica potonula, nema ozlijeđenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kod otoka Raba u petak navečer je potonula ribarica nakon što je udarila u kopno, no dvojica ribara prošla su bez ozljeda te su isplivala na obližnju obalu u uvali Mišnjak, izvijestilo je u danas Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Zapovjednik ribarice sinoć je u 19 sati poslao poziv u pomoć Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i prijavio potonuće nakon udara u kopno kod otoka Raba. U komunikaciji sa zapovjednikom ribarice utvrđeno je da nema ozlijeđenih. Uz zapovjednika, ujedno i vlasnika, na ribarici je bio još jedan član posade i obojica su neozlijeđena isplivala na obližnju obalu nedaleko od potonuća ribarice u rapskoj uvali Mišnjak.

Djelatnici Lučke kapetanije Rijeka - ispostava Rab stigli su u 22.04 sata plovilom Pomorske policije do mjesta potonuća te ustanovili da je na dubinu od tri metra potonula gotovo 10-metarska ribarica pod hrvatskom zastavom. Do potonuća je, prema iskazu oba člana posade, navodno došlo zbog oštećenja koja su nastala na trupu ribarice uslijed udara u obližnju obalu.

Na mjestu nesreće nije uočeno onečišćenje mora, a vlasniku ribarice odmah je naređeno komercijalno izranjanje i tegalj ribarice do pristaništa kako bi se ujedno obavile i sve potrebne očevidne radnje na plovilu o uzrocima te pomorske nesreće. (H)


Podijeli: Facebook Twiter