Rab: Gumenjak udario u lukobran, troje ozlijeđenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Plovilo 'taxi boat' s 15 članova posade udarilo je rano jutros u lukobran ispred luke u Rabu, pri čemu je većina članova posade ozlijeđena, a troje teško te su helikopterom prevezeni do KBC Rijeka.

Među petnaest članova posade bilo je osam belgijskih i sedam hrvatskih državljana, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Dojavu o pomorskoj nesreći Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) u Rijeci primila je jutros oko 4.30 sati.

Gumeno plovilo 'taxi boat' s Krka, dužine 10 metara, s 15 članova posade kod otočića Sv. Juraj u blizini luke Rab udarilo je u lukobran. Odmah je pokrenuta koordinirana akcija spašavanja s Lučkom ispostavom Rab, koja je svojim plovilom ekipu Hitne medicinske pomoći prevezla do ozljeđenih. U spašavanje su uključena i plovila Pomorske policije i Javne vatrogasne postrojbe, a s kopna su dodatno upućene ekipe Hitne medicinske pomoći i policijska ophodnja iz Raba. Djelatnici rapske Lučke ispostave do 5.10 sati prevezli su na Rab svih devet ozlijeđenih osoba s gumenjaka, koje je preuzela ekipa Hitne pomoći, navode iz Ministarstva.

Tri osobe teže su ozlijeđene - dva hrvatska državljana, L.N. iz Maloga Lošinja, koji je zadobio otvorenu posjekotinu jezika i M.L. (1987.) iz Koprivnice, inače zapovjednik brodice, koji je zadobio lom kostiju lica, te belgijska državljanka D.D., koja je zadobila dublju posjekotinu čela. Nacionalna središnjica za njih je organizirala helikopterski transport prema KBC Rijeka. Ostali ozlijeđeni članovi posade lakše su ozljeđeni, zadobivši poderotine i udarace te su ih zbrinuli liječnici Hitne medicinske pomoći. Istragu o uzrocima pomorske nesreće provode djelatnici Lučke ispostave Rab. Uzeli su izjave članova posade o događajima koji su prethodili nesreći, dok je za plovilo utvrđeno kako je u vlasništvu privatne charter tvrtke registrirane u Puntu, navode iz Ministarstva. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter