R. Tomašić u Puli: Očekujem još više glasova

Ruža Tomašić na tržnici se susrela s članovima stranaka koalicije i simpatizerima (M. ANGELINI)
Ruža Tomašić na tržnici se susrela s članovima stranaka koalicije i simpatizerima (M. ANGELINI)

Ruža Tomašić, liderica HSP-a, koja je s liste koalicije okupljene oko HDZ-a u Europskom parlamentu odradila prvi mandat od ulaska Hrvatske u Europsku uniju u sklopu kampanje za EU-izbore koji će se održati u nedjelju posjetila je Pulu. Na tržnici se Tomašić susrela s članovima stranaka koalicije i simpatizerima, a s obzirom da je koalicija večer ranije odustala od promidžbe kampanje zbog stanja u Slavoniji, izostali su marketinški popratni scenariji.

- Totalno smo odustali od promidžbe kampanje jer su sredstva potrebna za pomoć ljudima u poplavljenim područjima Slavonije. U Pulu sam, međutim, došla da vidim lokalne organizacije i ljude i zbog toga što se iz Istre organizira pomoć za stradale u Slavoniji. U utorak šaljemo odavde pomoć u namirnicama, mlijeku, vodi, dječjoj hrani, rekla je u uvodu predsjednica HSP-a.

Kako je istaknula, u nedjelju očekuje da će njezina koalicijska lista na izborima dobiti povjerenje od 30 do 35 posto građana, te da će takav rezultat biti dostatan da osvoje šest mjesta u Europskom parlamentu.

- Realna sam i znam da mi je na prvim izborima za Eu-parlament prije deset mjeseci jako pomogao premijer Milanović napadima na mene. No, sada vjerujem da glasove zaslužujem svojim predanim radom u Europskom parlamentu u korist Hrvatske jer sam radila na problemima i temama važnim za našu zemlju. Upravo zato očekujem da ću dobiti još više glasova nego na posljednjim izborima i da ću ponovno predstavljati Hrvatsku u Europi, rekla je Tomašić, koja posljednje ankete u kojima je koalicija HDZ-a prestigla Kukuriku koaliciju komentira da građani u Hrvatskoj većinom glasaju protiv aktualne vlasti, a ne "za" suprotnu stranu.

- Naravno, osim u mom slučaju, rekla je kroz smijeh Tomašić, razmišljajući da će smjena ministra financija Slavka Linića uoči EU-izbora SDP koštati gubitka EU-izbora.

- Ne znam zašto se Milanović odlučio na Linićevu smjenu uoči izbora, ali odmah građani vide pomutnju u njihovim redovima i glasat će protiv njih, zaključila je kandidatkinja HDZ koalicije, koja se potom uputila kroz štandove pulske tržnice na direktnu "čašicu razgovora" s građanima. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter