R. Tomašić : Moramo znati što želimo razvijati

Podršku nositelju liste Mariju Vujici došla je dati predsjednica HSP-a dr. Ante Starčevića Ruža Tomišić
Podršku nositelju liste Mariju Vujici došla je dati predsjednica HSP-a dr. Ante Starčevića Ruža Tomišić

Transparentnost, odgovornost, racionalnost i efikasnost niti su vodilje gospodarsko - političkog programa Liste kandidata HSP-a dr. Ante Starčevića za pulsko Gradsko vijeće, koji svojim radom žele biračima vratiti povjerenje u politiku i javne djelatnike jer smatraju da su oni najodgovorniji za sveopću situaciju i sliku grada.

Podršku kandidatima na predstavljanju programa liste došla je na tribini na pulskoj tržnici dati i predsjednica stranke Ruža Tomašić, ujedno saborska zastupnica te buduća zastupnica u Europskom parlamentu.

- Rad gradske uprave treba biti transparentan i ništa ne smije biti sakriveno od građana. Pula ima ogroman potencijal, a u zadnjih 25 godina nije ništa napravljeno. Sve što imamo, tvornice i hotele, napravljeno je prije tih 25 godina. Uvjeravaju nas da rade, ali rezultata nema. Što bi bilo tek da ne rade? Samo nerad je doveo do toga da u gradu nema ničeg novog. Ono prvo i osnovno je da moramo znati što u gradu želimo razvijati i tek tada nastupaju promjene, rekao je nositelj liste Marijo Vujica, na tribini liste na pulskoj tržnici.

Dodao je da gradska uprava nema viziju te da će se HSP dr. Ante Starčević zalagati za razvoj malog i srednjeg poduzetništva i da Pule postane centar nautičkog turizma, istaknuvši ogroman turistički potencijal grada koji ima spomeničku baštinu kao prvorazrednu svjetsku atrakciju.

Lista HSP-a dr. Ante Starčevića namjerava promijeniti gospodarsku i socijalnu situaciju u gradu, koje su trenutno loše i čije posljedice osjeća cijeli grad. Nezaposlenost ili niske plaće, odnosno visoki životni troškovi rezultat su neodgovornosti u radu gradske uprave i javnih poduzeća te njihovog odnosa prema javnim sredstvima. Stoga smatraju da treba bolje iskoristiti dobru povezanost zrakom, kopnom i morem, te uz razvijanje industrijske zone potaknuti razvoj poduzetništva u Puli jer svaka poduzetnička djelatnost pokrenut će i ostale djelatnosti, a to znači nova radna mjesta u gradu jer, rečeno je, znamo da zaslužujemo i možemo mnogo bolje. (Napisala i snimila T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter