R. Kurbaša: Što sam stariji, jedem zdravije

Robert Kurbaša najviše voli povrće i žitarice
Robert Kurbaša najviše voli povrće i žitarice

Poznatog kazališnog, televizijskog i filmskog glumca Roberta Kurbašu, porečka publika nagradila je aplauzima i ovacijama na ovogodišnjem festivalu smijeha i komedije Zlatni zub, gdje je glumio u popularnoj predstavi "Lutka" Teatra Gavran, koja je okrunjena prvom nagradom po mišljenju publike. Ali, to nije njegov prvi susret s porečkom publikom u kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta.

Prije nekoliko godina nastupio je sa još jednom svojom uspješnom monodramom "Ispit savjesti", a u nekoliko je navrata vodio i dramske radionice za porečke glumce iz popularnog amaterskog Mrki Teatra.

Kad smo ga upitali što najviše voli jesti i kako se snalazi u kuhinji, otkrio nam je da zapravo najviše voli povrće i žitarice, a meso se rijetko nalazi na njegovom jelovniku.

- Što sam stariji, nekako se sve više trudim zdravo jesti. Pa ipak, teško je zavarati nepce i kloniti se recimo, čokolade ili kolača.

Meso sam odavno sveo na najmanju moguću mjeru, a i otkrio sam toliko ukusnih jela na bazi povrća i žitarica, tako da mi uopće ne fali, kaže Kurbaša.  (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter