R. Garros: Karlović u 2. kolu, poraz Lučić i Vekić

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u drugo kolo Grand slam turnira u Roland Garrosu nakon što je u utorak pobijedio 11. nositelja Bugarina Grigora Dimitrova sa 6-4, 7-5, 7-6(4) za nešto manje od dva sata igre.

Karlović je za pobjedu protiv 12. tenisača svijeta servirao 21 as, realizirao je 88 posto poena na prvom servisu, suparniku je dva puta uzeo servis i napravio je 14 neprisiljenih grešaka. Osvojio je ukupno 105 poena.

U drugom kolu našeg tenisača čeka bolji iz dvoboja između Austrijanca Andreasa Haidera Maurera i Nijemca Daniela Brandsa. Protiv Haidera Maurerea, 104. tenisača svijeta, Karlović do sada nikad nije igrao, a s Brandsom, koji je 131. na ATP ljestvici, ima pozitivan omjer 2-1.

U ženskoj konkurenciji Mirjanu Lučić Baroni je u prvom kolu eliminirala Amerikanka Alison Riske, koja je slavila sa 7-6(2), 6-3.

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić oprostila se od grand slam turnira Roland Garros porazom u 1. kolu od Izraelke Julie Glushko u tri seta 7-5, 2-6, 6-4.

Mlada Osječanka je izgubila maratonski dvoboj nakon dva sata i deset minuta igre, a Vekić je pala u završnici odlučujućeg, trećeg seta. Nakon što je napravila "break" i povela 4-3, Vekić je izgubila tri gema zaredom i meč, a skupo ju je koštala realizacija "break-prilika" jer je od čak 21 lopte iskoristila tek šest.

Čast hrvatskog tenisa na Roland Garrosu brani još samo Ajla Tomljanović. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter