Queens of the Stone Age planiraju novi album

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pjevač i gitarist američke rock grupe Queens of the Stone Age Josh Homme u nedavnom je intervjuu za časopis "Rolling Stone" najavio da bend namjerava krajem godine izdati novi album, a u studio će ući nakon što se riješe obaveza u rujnu.

Od objavljivanja šestog studijskog albuma "...Like Clockwork" prošlog lipnja, koji su dobro prihvatili i kritika i publika, dečki iz Queens of the Stone Age pridobili su još novih fanova. U novom izdanju "Rolling Stonea" frontman grupe Josh Homme istaknuo je da ne namjeravaju propustiti tako povoljne okolnosti.

Na upit namjeravaju li uskoro snimiti novi album, odgovorio je potvrdno. "Apsolutno, imamo više nego dovoljno pjesama. Zauzeti smo do rujna, no nakon toga planiramo 'uskočiti' u studio i započeti sa snimanjem", rekao je.

Bend je nakon izdavanja zadnjeg albuma bio na turneji, a ulaznice za njihove koncerte rasprodane su diljem SAD-a. Turneju će nastaviti i ove godine, no Homme ističe kako je studio mjesto kojemu streme ovih dana.

"Kada je vrijeme za stvaranje glazbe, potpuno se tome posvetim. Biti 'control freak' nije ni upola dobro koliko je dobro biti 'freak' koji je ponekad opsjednut kontrolom. Tapkate u mraku dok ne nađete nešto što se čini dobrim. Dokle god nije u pitanju orgija, to može biti super osjećaj", kaže Homme.

Queens of the Stone Age izdali su album "Like Clockwork" nakon studijske pauze od pet godina. Dospio je na prvo mjesto Billboardove Top 200 liste najprodavanijih albuma, kao prvi njihov album koji se popeo na sam vrh liste. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter