Queens Of The Stone Age 10. lipnja u Zagrebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao uvertira u ovogodišnje izdanje INmusic festivala koji će se održati od 23 do 25. lipnja, u Zagrebu će 10. lipnja nastupiti kultni američki rock bend Queens of the Stone Age. Koncert će se održati u dvorištu Zagrebačkog velesajma, a QOTSA dolaze u Zagreb u sklopu turneje na kojoj promoviraju najnoviji album "...Like Clockwork".

Ova grupa, koju predvodi Josh Homme, nastala je 1997. godine nakon što se raspala grupa Kyuss. Navodno je za ime grupe, "Queens of The Stone Age", zaslužan producent Chris Goss, koji je sa Hommeom radio u fazi Kyussa.

Već prvim singlom "If Only" QOTSA su stvorili impozantnu bazu fanova, te samo dvije godine nakon osnivanja dijeli su pozornicu s etabliranim imenima poput Rage Against The Machine i Smashing Pumpkins.

Tijekom godina sastavu su se pridruživali mnogi renomirani glazbenici poput Davea Grohla ili Marka Lanegana, a Josh Homme uz to sudjeluje u projektima poput Eagles of Death Metal iThem Crooked Vultures s Daveom Grohlom i John Paul Jonesom.

Na posljednjem albumu "...Like Clockwork" Queensi su u studiju ugostili niz slavnih glazbenika - između ostalih, tu su Dave Grohl, Jon Theodore, Mark Lanegan, Nick Olivieri, Alex Turner, Jake Shears i Elton John.

Ulaznice za zagrebački koncert Queens of The Stone Age uskoro kreću u prodaju, a više informacija može se naći na službenoj stranici festivala www.inmusicfestival.com. (T. T.)


Podijeli: Facebook Twiter