Queen tribute band raspjevali publiku

Norijada u Buzetu (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Norijada u Buzetu (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Svi ljubitelji legendarnog Freddia Mercurya i njegova mitske grupe Queen tijekom večeri sa petka na subotu mogli su se bar malo  prisjetiti kako je to bilo kada su mnoge generacije oduševljeno preslušavale njihove pjesme na kazetama vozeći automobile ili se zabavljali u popularnim diskotekama. Bohemian Rhapsody, Don't Stop Me Now, I Want to Break Free, Radio ga ga, The show must go on… samo su mali djelić repertoara kojeg su izveli njihova gotovo vjerna kopija The Queen Real Tribute Band

Nastupivši u dobro poznatim kostimima na bini porečke rivi u sklopu Open Air festivala nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Za razliku od prijašnjih nastupa, ovoga su puta mnogi i zaplesali, a jedina zamjerka, no ne njihova već organizatora, a to možemo slobodno i reći je ta, što ama baš nitko nije najavio predgrupu koja je prije njih svirala kroz neki promotivni letak ili plakat. Na bini su zasvirali dečki iz Novigrada, a koji prema priči prisutnih tada nisu nimalo zaostajali svojim obradama i svirkom za onim kasnijeg nastupa Queena. No kako god da bilo ovi drugi kostimirani, svojim su se obradama zaista potrudili, a svako novo izvođenje pjesme koje se i dan danas mogu čuti tu i tamo iz postaja nekih šašavih radijskih voditelja tisuće posjetitelja bacala u svojevrsni trans mladosti.

Inače Queen real Tribute osnovan je 2006. godine, a sastavljen je od profesionalnih glazbenika koji su također veliki fanovi Queen-a, pa su odlučili sačuvati sjećanja na jedan od najvećih rock bendova svih vremena kao i na njihovog pjevača Mercuryja. Tijekom 2007. i 2008. godine svirali su brojne koncerte diljem istočne Europe, a vrlo brzo su postali jedan od najboljih i najtraženijih tribute bendova.

U svibnju 2010. godine boravili su i u Brazilu gdje su odsvirali više desetaka koncerata, a brazilski fanovi odlučili tada kako je taj BandQueen Real Tribute najbolji u svijetu.

(I. GRGAT)




Podijeli: Facebook Twiter