PZOI: Sokolović izletio u kombinacijskom slalomu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Naš najbolji paraolimpijski skijaš Dino Sokolović, nakon što je u nedjelju bio diskvalificiran u superveleslalomu, ni danas nije uspio završiti kombinacijski slalom na XI. zimskim paraolimpijskim igrama Sočiju.

Sokolović je u kombinacijski slalom startao s brojem 83 i nad svojim konkurentima u kategoriji sjedećih skijaša nakon prvog prolaznog vremena imao prednost od 82 stotinke, ali je nekoliko vrata prije cilja izletio sa staze. Pobijedio je Austrijanac Roman Rabl ispred Nijemca Thomasa Nolte dok je treći bio Austrijanac Philipp Bonadimann.

Nakon ulaska u cilj Sokolović nije bio previše razočaran ispadanjem. "Staza je uistinu bila jako uništena ali me raduje što sam uspio sačuvati slalomsku formu. Vjerujem da bih, ako ne budem imao peh kao danas kada su mi popustili vezovi kod kontakta s kolcem, u slalomskoj utrci mogao ostvariti dobar rezultat za sve nas", rekao je Sokolović.

Slalomska utrka na rasporedu je u četvrtak, 13. ožujka, u 14 sati po hrvatskom vremenu, dok će se, zbog magle i kiše danas otkazan kombinacijski Super G voziti u petak 14. ožujka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter