PZOI: Sokolović diskvalificiran u superveleslalomu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U svom premijernom nastupu na Paraolimpijskim zimskim igrama u Sočiju hrvatski skijaš Dino Sokolović diskvalificiran je u disciplini superveleslalom.

Iako je u konkurenciji 31 sjedećeg skijaša Sokolović ostvario 13. vrijeme utrke, zbog krivog veza između sjedišta i skije, na kojem je plastični dio bio deblji za 1,8 milimetara od dopuštenog, naš paraolimpijac je naknadno diskvalificiran.

"Naravno da me žalosti ova diskvalifikacija, no ovo nije moja disciplina. Nastup u super-G utrci mi je poslužio kao dobar trening za super-kombinaciju koja je na rasporedu u utorak. Staza je više bila spustaška i svakako sam sretan da sam je, bez obzira na ovaj peh, uspio svladati. Nije bilo lako, ali vjerujem da ću u utorak ostvariti dobar plasman, a to bi bilo da se nađem među prvih deset kombinatoraca", kazao je Sokolović.

Paraolimpijski pobjednik je Japanac Akira Kano, srebro je pripalo još jednom Japancu Taikiju Moriiju, dok je bronca otišla Kanađaninu Calebu Brousseau. U utorak, 11. ožujka, na rasporedu je super-kombinacija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter