Puzigaća: Gradonačelnik nesposoban riješiti promet

Bojana Puzigaća (K. FLEGAR)
Bojana Puzigaća (K. FLEGAR)

Gradonačelniku Buja priznajem dobru volju, ali je apsolutno nesposoban raditi svoj posao i kvalitetno riješiti promet u naselju Rudine, u zoni gdje je u planu novi vrtić.

Pokazalo se to tijekom javne rasprave o ciljanim izmjenama tamošnjeg DPU-a, koje omogućuju izgradnju vrtića, ali i spajanje slijepih ulica Rudine i Matije Gupca, čemu se stanovnici protive. Stat ćemo uz stanovnike i naša će dvojica vijećnika na sjednici Gradskog vijeća slijedećeg tjedna biti protiv takvog DPU-a. To ne znači da smo protiv izgradnje vrtića, naprotiv, kazala je predsjednica bujskog SDP-a Bojana Puzigaća na konferenciji za novinare.

Prema njenim riječima to je zadnji u nizu krivih postupaka gradonačelnika Edija Andreašića po pitanju prometa.

"Loše ili čak protuzakonito se radilo u slučaju iscrtavanja pješačkog prijelaza u Istarskoj ulici i postavljanja stupića za koje nije dobivena dozvola policije pa su zatim skidani. Da bi kontrola naplate parkiranja kvalitetno i zakonito funkcionirala trebalo bi angažirati najmanje tri djelatnika, a sad radi samo jedan", nabrojala je.

Dodatno se pritom distancirala od Andreašića kojemu je njena stranka lani otkazala suradnju iako je bio njihov (i IDS-ov) kandidat na prošlim izborima. Na pitanje koju prometnu soluciju uz novi vrtić nudi SDP, rekla je da se radi o svježem pitanju na koji još nemaju odgovor, ali se spremaju ponuditi ga.

Među mogućnostima su izgradnja prometnice na dnu Rudina ili otvaranje komunikacije iz pravca nekadašnjeg hotela. Spajanje dviju slijepih ulica praktički je nametnuto, istaknula je, bez da su stanovnici prethodno upoznati s drugim mogućnostima. Kritizirala je nedostatak komunikacije gradonačelnika s građanima i strankama te njegov nedavni istup na radiju Eurostar.

- Nekorektno je iskoristio emisiju u kojoj predstavnici gradova informiraju građane o aktualnostima za obračunavanje s nama. Javna rasprava o DPU-u "Rudine - Vladimir Nazor" je, po njemu, iskorištena za njegov politički progon, a spomenuo je i da su se SDP i HDZ udružili protiv njega, što je suludo, rekla je Puzigaća, napominjući da emisiju nije čula, ali je o tome informirana te se osjetila prozvana. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter