Putujuci festival istarskih rukotvorina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

I ove ce se sezone, petu godinu zaredom, u Puli, Fažani, Medulinu i Premanturi tijekom ljetnih mjeseci održavati ljetni sajam obrtnika pod nazivom "Istrian hand made". Novost je, da ce se on ove godine održavati od 15. lipnja do 15. rujna, a ne samo tijekom srpnja i kolovoza kao prijašnjih godina, rekla je na konferenciji za novinare Marinela Kolic, pomocnica direktorice pulske turisticke zajednice.
- Na sajmu ce svoje rukotvorine od stakla, drva, žice, proizvode od lavande, autohtona vina… izložiti 14 obrtnika. Tako ce Lucars izložiti ukrasne i uporabne predmete od stakla, Andarte istarske motive u drvetu, Etno-art Rovinj ukrasne predmete i nakit od stakla, Famis-art i Art souvenirs istarske motive u kamenu. Nadija Radola i Gordana Kolic predstavit ce proizvode od lavande, a Sandra Pekica i Staklopuhacki obrt Lancin ukrasne predmete od stakla. Stanko Mofardin ove godine izlaže ukrasne predmete i nakit od maslinovog drva, a obrt Pegaz i Snježana Kolaš predmete od modelirane žice. Biti ce tu i autohtonih vina Obiteljsko-poljoprivednog gospodarstva Krsan te vina Benazic. Ukratko, sve ono što se turistima može ponuditi kao originalan i vrijedan suvenir, koji ce ih podsjecati na odmor u našoj regiji.
Zanimljivo je da ce neki od obrtnika svoje rukotvorine izradivati na sajmu. Kako je navela Kolic, cilj manifestacije je obogacivanje turisticke sezone, ali i namjera da se gostu na jednom mjestu ponudi izbor vrijednih suvenira. To se i postiglo jer je manifestacija, pokazalo je iskustvo, odlicno posjecena, a obrtnici "cekaju red" za svoj štand na sajmu. Organizatori sajma su turisticke zajednice Pule, Fažane i Medulina, a sponzori Obrtnicka komora Istarske županije.


Podijeli: Facebook Twiter