Putovnice za "zemunce": Privedeni policajci i državni službenici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nekoliko policajca i državnih službenika uhiceno je zbog sumnji da su sudjelovali u nabavci putovnica za pripadnike Zemunskog klana, potvrdilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Tijekom dana više je osoba, a medu njima posrednici izmedu kriminalaca i policajac, privedeno na ispitivanje u sjedište Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala.

Ovaj slucaj poceo se konkretnije rasplitati nakon što je sredinom veljace ove godine u Španjolskoj uhicen Luka Bojovic, posljednji voda zloglasnog Zemunskog klana ciji su pripadnici sudjelovali u atetnatu na srbijanskog premijera Zorana ?indica, te seriji brutalnih ubojstava i pljacki.

Kod Bojovica su istražitelji pronašli dvije hrvatske putovnice. Hrvatske putne isprave imali su i Vladimir Milisavljevic zvani Budala i Siniša Petric, koji su "pali" zajedno s Bojovicem u akciji španjolske policije.

Cim su informacije o tome stigle do Ministarstva unutarnjih poslova RH konacno je pocela ozbiljna operacija rasvjetljavanja na koji su nacin ti originalni hrvatski dokumenti završavali u rukama srbijanskih kriminalaca. (A. RAIC KNEŽEVIC, S. ABRAMON/NL)


Podijeli: Facebook Twiter