Putovima rovinjskih delicija


Predsjednik Udruženja rovinjskih obrtnika Marino Deković, predstavio je 9. izdanje proljetno-jesenske manifestacije "Putovima rovinjskih delicija" koja se već četvrtu godinu za redom odvija u reprezentativnim ugostiteljskim objektima grada. U ovogodišnjoj, koja starta danas i potrajat će do 9. travnja, svojim mesnim i ribljim menijima predstavit će se sedamnaest objekta, od kojih 16 iz Rovinja i jedan iz Žminja.

- Cilj je manifestacije predstaviti ono najbolje iz mora i zemlje, odnosno sezonsku hranu kojom je i obilježena i po njoj prepoznatljiva Istra. Dakle, gosti će imati priliku po popularnoj cijeni od 120 kuna za tri slijeda i čašu vina uživati u sezonskim delicijama poput šparuga, gljiva, koromača te rakovima, sardelama, rombu i sipama iz morskih dubina. Usto, dakako na jelovnicima će biti ponuđeni i mesni proizvodi, napose sezonska janjetina, kao i najbolja maslinova ulja i vina Rovinjštine - rekao je Marino Deković.

Uz predsjednika Udruženja obrtnika presici su sa svojim najboljim tanjurima nazočili i neki od najpoznatijih vlasnika restorana, te u ime TZ-a direktorica Odete Sapač. Na popisu su restorani Orca, Calisona, Feral, Arupinum, Dream, Brancin da Nino, Maslina, Marina, Fortuna, Lovor, Graciano, Moncerlongo Ranch, La perla, Dario, Sidro, snack bar "Volley ferata", te žminjska taverna "Puli Pineta". (N. O. R.)


Podijeli: Facebook Twiter