Putovima antickih bogova u Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medunarodni istraživacki centar za arheologiju Brijuni- Medulin, u sklopu izložbenog projekta "Putovima antickih bogova na istocnom Jadranu", u utorak ce u atriju palace Liviano u Padovi otvoriti izložbu fotografija "Putovima antickih bogova u Istri/Sul cammino degli antichi dei dell´Istria". Ova je izložba dio projekta "Heart of Istria: Baština i umjetnost Istre", sufinanciranog iz programa INTERREG, koji je zapocet 2006. godine, u kojemu su anticki bogovi (histarski, rimski, orijentalno-rimski) i mjesta njihovog štovanja, kao i istarski anticki kultni centri, trebali postati trajna destinacija kulturne, tradicijske i turisticke valorizacije i ponude.

Izložba se organizira u suradnji sa Sveucilištem u Padovi i njihovim Odsjekom za arheologiju. Autorica izložbe je prof. dr. Vesna Girardi Jurkic, a koordinatorica izložbenog projekta mr. Kristina Džin. One ce prilikom otvorenja izložbe održati i prigodna predavanja.

Dizajn izložbe potpisuje Nikolina Jelavic Mitrovic, a fotografije je realizirao Duško Marušic Cici. Fotografije eksponata potjecu iz Arheološkog muzeja Istre, Zavicajnog muzeja Poreštine, Nacionalnog parka Brijuni, Narodnog muzeja Labina i Zavicajnog muzeja Buzeta. Ova ce izložba tijekom iducih mjeseci gostovati u Bordeauxu (Francuska) i Tarragoni (Španjolska).


Podijeli: Facebook Twiter