Putovati autom - za i protiv

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji nacin da saznate zašto bi radije putovali automobilom, nego autobusom, vlakom ili zrakoplovom je da odmjerite prednosti i nedostatke.

Prednosti

Putujte bez pritiska programa putovanja. Možete napraviti puno roštilja na mjestima gdje se nijedan turist ne zaustavlja, napraviti fotografije koje još nitko nije napravio, proputovati sela koja su sasvim izolirana.

Ne trebate gledati na sat i red vožnje autobusa ili vlaka, ustajati se u 4 sata ujutro i napuštati stan ili kucu; vi izaberite vašu satnicu, na vama je da izaberete želite li ostati 2 sata ili 2 tjedna na istom mjestu.

U automobilu imate više udobnosti. Nemate koljena blokirana uz sjedalo nekog turista ispred vas. Automobil vam omogucuje prijevoz više stvari (šator, mini hladnjak, hrana, oprema za fotografiranje...)



Putovanje je originalno, nepredvidene teškoce i mehanicki problemi formirat ce neizbrisiva sjecanja i bit ce anegdote koje cete pricati svim vašim prijateljima.

Nedostaci

Ako ste strašljive prirode, više cete misliti na rizike krade ili razbijanja auta, a i na mehanicke probleme koji bi vam se mogli desiti bilo gdje na putu.

Cinjenica je da se svaki automobil može pokvariti, i to više puta. U tom slucaju, riskirate da upoznate "sve" automehanicarske servise u zemlji putovanja.

Automobil se može doživjeti kao jedan zatvoren prostor – odvojivši vas od lokalnog stanovništva za razliku od autobusa i vlaka, gdje su kontakti olakšani i vrlo moguci. Ako putujete u društvu morat cete imati strpljenja za obitelj i prijatelje koji ponekad mogu stvoriti napetosti.


Podijeli: Facebook Twiter