Putovanje u glazbu minulih vremena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lila je kiša u petak, a po Puljanima okupljenima u Rock Caffeu na koncertu Drugog nacina pljuštali su stari hitovi. Uz dušu i pokretacku silu benda – Branka Požgajeca, ciji su glas, flauta i tekstovi dirnuli u srce mnoge ljude, na binu se smjestila i osvježena postava u sastavu: basist Božo Ilic, gitarist i vokal Ernest Vinkovic, klavijaturist i vokal Damir Vuk, bubnjar Mladen Palenkaš i gitarist Mario Domazet.

U tom obliku i s diskretnim natpisom Drugi nacin nad glavama bend je lagano, besprijekorno i neusiljeno ponio publiku na glazbeni put koji je Požgajec obecao u nedavnom razgovoru za Glas Istre. Uskladeni s metereološkim prilikama tog dana, Drugi nacin su koncert poceli jednim od svojih najvecih hitova "Lile su kiše", sjetnim šaptom pripremajuci publiku na skoro dvosatnu plejadu glazbene carolije i melankolicne romantike.

Uz carobne balade, koje su uz cigaretni dim bile glavni uzrok pokoje suze u oku, na repertoaru su se našli i nešto žešci hitovi kao što su "Dileme", "Pobjegni vec jednom" i "Opet", a uz floydovske instrumentale, žamor je potpuno nestao prilikom izvedbi najpoznatijih skladbi, odnosno "Prode ovaj dan" i "Piši mi". Tijekom te dvije pjesme publiku je obuzela magija pjevanja refrena, na radost benda, posebice Požgajeca koji je osim pjesmama ocaravao i zavidnom razinom komunikacije.

Bend je uspješno pokazao da dobra glazba nikada ne stari, zatvorivši koncert nešto življom verzijom "Carstva samoce", nakon koje je u bisu publika opet dobila priliku zapjevati uz bend "Stari grad" u dostojnom završetku prisnog glazbenog putovanja.


Podijeli: Facebook Twiter