Putovanje carobnim svjetovima price

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mališani su bez daha slušali price o carobnim stvorenjima koje su im kazivale simpaticne pripovjedacice Ina Delic i Željka Kondic Dabo u pricaonici naslovljenoj "Pusti pricu" u sklopu pulskog Monte Librica. Pripovjedacice su bile iznimno nadahnute te su vrlo sugestivno uvodile mališane u carobni svijet neobicnih bica.

Istovremeno se u kutku nazvanom Baltazarovac održavala radionica pod vodstvom Linde Sannino i Barbare Buic, gdje su mališani crtali dogodovštine profesora Baltazara na Monte Libricu. Potom je Carla Rotta u simpaticnom performansu s Bakom Libric dvojezicno kazivala djeci pricu za laku noc.

Vrlo je živahno bilo i na pikniku sa Željkom Horvat Vukelja, a o mackama i ostalim domacim životinjama govorila je Nada Horvat, autorica knjige "Zgodice o micama"; koja je objavljena u izdanju Algoritma.

Jeste li znali da je cuveni talijanski pisac Edmondo de Amicis 1887. godine boravio u Bujama? Ako niste, mogli ste to saznati na prezentaciji u prepunoj Libric kucici, gdje su o tome govorili ucenici iz istoimene talijanske osnovne škole iz Buja pod vodstvom profesora Sandra Manzina.

Mlada su djeca crtala u radionici pod vodstvom Marije Šoštaric, a prvašici iz Tara stvarali su pricu u slikama uz vodstvo Željke Mezic.

Da je puležanski dijalekt bogat i raznolik, ponovno su pokazale djelatnice Talijanske osnovne škole "Giuseppina Martinuzzi" Ingrid Ukmar Lakoseljac, Suzana Svitich i Alda Trbojevic.

Mario Schiavato predstavio je svoje djelo "Mini e Maxi", a na Libricu je bio i jedan posve poseban gost - bivši ministar, autor Smogovaca, knjige "Eko, Eko" i brojnih drugih. Rijec je o Hrvoju Hitrecu, koji je predstavio svoju najnoviju knjigu naslovljenu "Asasin" cija je glavna protagonistkinja tinejdžerica Latica, velegradska Snjeguljica... (V. BEGIC)


Podijeli: Facebook Twiter