Putovanje bez agencije je povoljnije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Putovanje u vlastitom aranžmanu uz kupovinu jeftinih avio-karata i biranje skromnijih hotela i te kako može donijetI uštedu u odnosu na aranžmane koje nude turisticke agencije.

Organizirajuci odmor "iz fotelje", preko Interneta, moguce je uštedjeti znatnu svotu novca, pogotovo kada se ima u vidu da agencije gotovo nikada ne nude aranžmane sa niskotarifnim letovima i smještajem u hostelima, što je u pravilu najjeftinija varijanta kojoj su narocito skloni mladi putnici.

Vecina turista i dalje najviše povjerenja ima u agencije i njihovo iskusno osoblje. Osim toga, ako nešto pode po zlu putnici se imaju kome obratiti, nisu prepušteni sami sebi u stranoj zemlji. Preporuka je da se svakako na put ide preko registriranih turistickih agencija.

Kada su u pitanju putovanja u europske metropole u agencijama najcešce nude boravak u tim gradovima u trajanju od pet do šest dana uz avionski prijevoz ili autobusom.

Ukoliko bi se do tih gradova letjelo low cost carrierima i spavalo u hostelima s obzirom na cijenu turisticke agencije moglo bi se boraviti duže, no da bi se u potpunosti iskoristila prednost low cost letova kartu je potrebno kupiti mjesecima prije, a vecini ljudi teško je planirati putovanja toliko unaprijed pa na taj nacin najcešce putuju studenti.

Sve u svemu, koliko god bilo razloga "za" i "protiv" fenomen organiziranja odmora "iz fotelje" vrlo je popularan u svijetu, a polako i kod nas postaje sve popularniji.


Podijeli: Facebook Twiter