Putokazi oduševili motovunsku publiku

(Romina KOTIGA)
(Romina KOTIGA)

Izvrstan i lijepo primljen koncert održali su u Motovunu riječki Putokazi, u sklopu turneje kojom obilježavaju 31 godinu osnutka. Dvosatni je koncert, kojeg je slušalo tristotinjak oduševljenih Motovunaca i gostiju, održan u vrtu iza zgrade Revije, u ambijentu koji je obogaćen prikladnom rasvjetom i igrom raznobojnih svjetlosti dostigao bajkovitu atmosferu, kojoj su pogodovale i povremene izmjene kostima, lijepa koreografija, a pogotovo glazbena raznolikost.

Putokazi su naime ovim motovunskim koncertom prikazali retrospektivu skoro cjelokupnog svog glazbenog stvaralaštva, a iako se radi o repertoarima kroz koje je u tri desetljeća prošlo preko 400 pjevača, sadašnja je postava dojmljivo i izvođači emotivno prošla kroz sve faze svojih predšasnika. Odjekivale su tako drevnim Motovunom popularne pjesme iz mjuzikala, songovi iz poznatih filmova, obrade pjesama Beatlesa, autorske pjesme Putokaza iz elektro-pop ili etno faze, pa sve do posljednjeg njihovog albuma "Porculan".

U postavi koja je nastupila u Motovunu pjevale su i plesale Ana Jerčinović, Mia Doričić, Iva Sabolić, Antonia Glumac, Helena Živković, Antonia Svetina i Dolores Marinić. Glazbena voditeljica Putokaza je Miranda Đaković, koreografiju je pripremio Žak Valenta, kostime Tajči Čekada a glazbeni producent bio je Iztok Turk. Motovunska je publike Putokaze pozvala i na bis, pa je ljetna glazbena večer završila u općem i obostranom oduševljenju. (D. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter