Putnički brod se nasukao kod Pakoštana, nema ozlijeđenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Putnički brod „Lumbrikata“, koji je s 22 putnika plovio na redovnoj liniji Vrgada – Pakoštane – Biograd, nasukao se u srijedu ujutro na otočić Sveta Juština kod Pakoštana, pri čemu nitko nije ozlijeđen.

U trenutku nesreće,  nešto prije 6.30 sati,  na brodu su bila 22 putnika od kojih nitko nije ozlijeđen te su nedugo nakon nasukavanja prekrcani na zamjenski brod kojim su dalje sigurno prevezeni do luke odredišta. O  pomorskoj nesreći zadarsku Lučku kapetaniju izvijestio je zapovjednik broda.

Obavljenim očevidom na poziciji nasukavanja djelatnici zadarske Kapetanije nisu ustanovili onečišćenje mora i morskog okoliša. U okviru istrage o uzrocima nasukavanja u obzir je uzeta činjenica da je u vrijeme nesreće brod plovio po izrazito gustoj magli.

Iz Lučke kapetanije Zadar vlasniku nasukanoga broda naloženo je komercijalno odsukavanje te izvanredni pregled broda od djelatnika Hrvatskoga registra brodova radi utvrđivanja sposobnosti za daljnju plovidbu, navodi se u priopćenju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter