Putnici opet mogu morem do Dalmacije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Katamaran "Bišovo", državna brzobrodska linija koja Pulu ljeti povezuje sa Zadrom, danas je poceo prometovati i vozit ce do 30. rujna. Iz Pule ce "Bišovo" ploviti do Unija, Malog Lošinja, Ilovika do konacne destinacije Zadra. Kao i dosad, u predsezoni i posezoni, odnosno u razdoblju od 1. lipnja do 2. srpnja te od 5. do 30. rujna polazak iz Pule bit ce organiziran dvaput tjedno, srijedom i subotom. Polazak je s rive, ispred zgrade Admiraliteta, u 7 sati ujutro, na Unije dolazi u 8.25 sati, na Mali Lošinj u 9.20, na Ilovik pristaje u 10.20, a u Zadar stiže u podne. Povratak iz Zadra predviden je za 16 sati, a dolazak u Pulu je u 21.05 sati.

Tijekom pune sezone, i to u periodu od 3. srpnja do 4. rujna, "Bišovo" ce prometovati pet dana tjedno, osim utorkom i cetvrtkom. Tako ce ponedjeljkom, petkom i nedjeljom ploviti na liniji Pula - Unije - Mali Lošinj - Zadar s polascima iz Pule u 7 i dolaskom u Zadar u 11.45 sati. Povratak iz Zadra bit ce u 16 sati, a dolazak u Pulu predviden je za 20.45 sati. Srijedom i subotom prometovat ce i preko Ilovika, s istim redom vožnje.

Cijena karata u jednom smjeru iznosit ce i ove godine sto kuna od Pule do Zadra te se nece mijenjati, kako saznajemo, samo zahvaljujuci cinjenici što se radi o subvencioniranoj cijeni. Za krace linije, do Unija, koštat ce 40 kuna, Malog Lošinja 50, a Ilovika 60 kuna. Djeca do tri godine kartu ne placaju. Umirovljenici i osobe starije od 65 godina s prebivalištem na otocima mogu putovati besplatno za Ilovik i Unije.

Inace, katamaran ima kapacitet 325 putnika, a liniju održava brzinom od 27 cvorova. Karte ce, kao i dosad, u Puli prodavati agencija Commodore Cruises, a kao i dosad, moguca je i online prodaja putem Linijske nacionalne plovidbe. Tvrtka Split Tours za ovu je liniju 2007. godine dobila na natjecaju šestogodišnju koncesiju.


Podijeli: Facebook Twiter