Putnici Costa Allegre iskrcali se na Sejšelima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tisucu putnika i clanova posade Costa Allegre iskrcalo se u cetvrtak u luci Victoria na Sejšelima nakon tri dana provedena na moru u nezavidnim okolnostima na kruzeru koji je od ponedjeljka bez pogona zbog požara.

Brod dug 188 metara sa 627 putnika i 413 clanova posade isplovio je u subotu iz Madagaskara prema Sejšelima, a zatim je trebao nastaviti put Omana i Egipta, no u ponedjeljak je na njemu izbio požar. Ostavši bez pogona, brod je plutao 24 sata prije nego li su do njega stigli tegljaci.

Brod koji je od utorka tegljen u pratnji sejšelske obalne straže, do Mahea kako bi se osigurali od napada somalskih pirata, pristao je u Victoriji, glavnom gradu Sejšela.

Putnici su mirno izašli s broda, kao i clanovi posade. U pristaništu je lokalni Crveni križ podigao šatore a dvoja kola hitne pomoci cekala su u pripravnosti. Prtljaga koju su ranije iskrcala manja plovila dok je brod još bio u vodama ispred luke, cekala je vlasnike.

Više od polovice od 627 putnika odlucilo je nastaviti odmor na Sejšelima na trošak Coste, tvrdi kompanija. Medu putnicima je i šest hrvatskih državljana.


Podijeli: Facebook Twiter