Putin za ujedinjenje Rusije i Bjelorusije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ruski premijer Vladimir Putin izjavio u ponedjeljak da ponovno ujedinjenje Rusije i Bjelorusije i uspostava zajednicke države u potpunosti ovisi o volji bjeloruskog naroda te da se on treba boriti za tu ideju, javljaju ruski mediji.

Putin je to rekao sudionicima foruma mladih "Seluiger-2011." na istoimenom jezeru u Tverskoj oblasti kada ga je jedan od sudionika pitao bi li Rusija i Bjelorusija mogle postati jedna država kao što je bilo u vrijeme Sovjetskog Saveza.

"To je moguce i prilicno je poželjno, ali u potpunosti, stopostotno ovisi o volji bjeloruskog naroda", kazao je Putin. Jedan mladic iz Bjelorusije rekao mu je da njegov narod to želi.  "Onda se borite za to", rekao je premijer dodajuci da postoje razliciti pristupi integraciji u Bjelorusiji te da je važno da se cuje glas onih koji to zagovaraju.

"Medutim, unatoc svim problemima koje se s vremena na vrijeme pojavljuju u gospodarskoj sferi ili u energetskom sektoru, trebamo odati priznanje sadašnjem vodstvu republike i (bjeloruskom predsjedniku) Aleksandru Lukašenku koji ustrajno idu putem integracije s Rusijom", izjavio je Putin. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter