Putin uvjeren u pobjedu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ruski premijer Vladimir Putin uvjeren je da ce pobijediti na predsjednickim izborima 4. ožujka, rekao je u intervjuu objavljenom u petak i najavio da ce za premijera predložiti sadašnjeg predsjednika Dmitrija Medvedeva, dok sam još ne zna hoce li se natjecati i 2018. godine.

"Kako sam vec rekao, gradani ove zemlje vjeruju u mene i vide me kao predsjednika, zato cu predložiti Medvedeva za predsjednika ruske vlade", rekao je Putin.

Bivši agent tajne službe KGB-a, Putin je na vlasti od 2000., a kako mu prema ustavu nije bilo moguce natjecati se za treci uzastopni predsjednicki mandat, izabran je Medvedev, dok je Putin prošle cetiri godine bio premijer.

Iskljucio je nagadanja da bi mogao zaoštriti režim, a prosvjednike je nedavno optužio da su placenici Sjedinjenih Država i da pripremaju lažiranja izbornih rezultata da bi kompromitirali rusku vladu.

Oporba predvida prosvjede vec u ponedjeljak, uvjerena da izbori nece biti slobodni. Optužuje Putina da je sebi podvrgnuo medije, a neovisne je glasove ušutkao. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter