Putin u Trstu: Grad pod opsadom policije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ako mislite u kupovinu u Trst, izbjegavajte utorak, 26. studenog, jer će grad biti pod opsadom zbog dolaska ruskog predsjednika Vladimira Putina koji će se susresti s talijanskim premijerom Enricom Lettom.

Problemi će nastati već danas popodne od 16 sati, kada će nastupiti zabrana prometa na cijelom potezu grada oko Trga Unita', uključujući i promet kroz tršćansku rivu. Sigurnosne mjere za talijansko-ruski susret na vrhu su impozantne s obzirom da je Putin jedan od najzaštićenijih svjetskih lidera kojemu prijete sa svih strana.

Već je u petak popodne u Trst stigla poveća grupa ruskih agenata koji su zauzeli dio hotela Savoia. Oni su u suradnji s talijanskom policijom pripremaju zaštitu tzv. crvene zone oko prefekture na trgu Unita', gdje će se i održati susret.

Putin će stići u Trst u utorak ujutro avionom iz Rima gdje se danas sastaje s talijanskim predsjednikom Giorgiom Napolitanom, nakon posjeta Vatikanu i susreta s papom Franjom. Od aerodroma u Ronchiju do Trsta Putin će putovati u jednom od tri blindirana automobila ruske proizvodnje, a oko njega će biti trideset naoružanih tjelohranitelja.

Uredbom gradonačelnika Trsta svi će dućani, kafići i restorani oko crvene zone u središtu grada biti zatvoreni. (E. VELAN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter