Putin: Sirija aktivno surađuje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u utorak da Sirija "aktivno surađuje" u procesu uništavanja kemijskog oružja. "Sumnje u odgovarajuću reakciju sirijskog vodstva na odluku o kemijskom oružju nisu se ostvarile. Sirijsko vodstvo vrlo aktivno se dalo na posao i djeluje na transparentan način, pomaže međunarodnim strukturama", rekao je Putin na Baliju nakon sastanka s američkim državnim tajnikom Johnom Kerryjem, na marginama azijsko-pacifičkog summita.

"Imamo zajedničko stajalište o tome što treba biti napravljeno i kako. Vrlo sam zadovoljan. Drago mi je da i predsjednik Barack Obama dijeli to stajalište", rekao je Putin.

Međunarodni stručnjaci zaduženi za početak procesa verifikacije i eliminiranja kemijskog oružja stigli su u Siriju ranije ovog mjeseca. Sirija je ponudila pomoć u procesu uništavanja. Putin je rekao kako vjeruje da će stručnjaci uspjeti završiti svoj posao uništavanja oružja kroz godinu dana. On je također predložio da se na konferenciju o Siriji Ženeva 2 pozovu zemlje s muslimanskom većinom, poput Indonezije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter