Putin otkazao posjete inozemstvu zbog zdravlja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji se trudi održati imidž snažnog muškarca i sportaša, otkazao je svoje posjete inozemstvu predviđene za listopad i studeni zbog zdravstvenih problema, piše u četvrtak ruski dnevnik Vedomosti, a Kremlj tvrdi da su datumi posjeta promijenjeni zbog niza razloga, ali ne zbog Putinova zdravlja.

Kako god bilo, Putin neće putovati u inozemstvo prije prosinca. List podsjeća da su u posljednjih mjesec dana otkazani Putinovi posjeti Turskoj, Bugarskoj i Indiji, a sa studenog na prosinac premješten je summit Zajednice neovisnih država u Ašhabadu, u Turkmenistanu.

Problem je u "staroj ozljedi" kralježnice "koja se pogoršala nakon Putinovog leta motornim zmajem" u Sibiru početkom rujna kada je letio nebom kao vođa jata bijelih ždralova sudjelujući u projektu za očuvanje rijetkih vrsta ptica, rekli su izvori bliski Kremlju, a prenose Vedomosti.

Iste tvrdnje nedavno je objavila i agencija Reuters, koja je čak prenijela izjavu jednog izvora da će predsjedniku možda biti potrebna operacija. "Predsjednik je trenutno podvrgnut preventivnim tretmanima, a glavna preporuka liječnika je da se odrekne letova jer oni negativno utječu na stanje kralježnice", pišu Vedomosti pozivajući se na svoje izvore.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov komentirao je uporno pisanje medija o Putinovom zdravstvenom stanju."Da, on je istegnuo mišić, to je bilo još prije Vladivostoka. I tada ga je bolio i mi to nikada nismo skrivali. Svaki sportaš ima mnogo ozljeda, pogotovo oni koji se sportom bave aktivno i svakodnevno kao Putin, ali to ne predstavlja ograničenje za obavljanje posla", rekao je Peskov. "Što se ostalog tiče, sadašnja nagađanja niza medija ne odgovaraju stvarnosti", rekao je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter