Putin napušta mjesto predsjednika stranke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Još uvijek aktualni ruski premijer i buduci predsjednik Vladimir Putin najavio je u utorak da napušta dužnost predsjednika Jedinstvene Rusije, u pokušaju distanciranja od vladajuce stranke optužene za izbornu prijevaru.

Putinov rejting mnogo je viši od rejtinga stranke koju predvodi, koja je diskreditirana optužbama za prijevaru na parlamentarnim izborima u prosincu.

"U skladu s politickom praksom, predsjednik je iznad stranaka", rekao je Putin celništvu stranke, opisavši šefa države kao "figuru stabilnosti za sve politicke snage u zemlji", kazao je.

Za novog predsjednika Jedinstvene Rusije ocekivano je predložio Dmitrija Medvedeva. "Pošto je Dmitrij Anatolijevic vodio stranku na parlamentarnim izborima i pošto cu ga predložiti za buduceg premijera, vjerujem da mu pripada i položaj predsjednika stranke", kazao je.

Putin ce preuzeti dužnost predsjednika države 7. svibnja. On je na predsjednickim izborima 4. ožujka osvojio 64 posto glasova, a Ujedinjena Rusija na parlamentarnim manje od 50 posto.


Podijeli: Facebook Twiter