Putin izvižidan u Moskvi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zvižduci i pogrdni povici docekali su u nedjelju navecer ruskoga premijera Vladimira Putina usred Moskve, gdje je prisustvovao pobjedi majstora ultimate fighta Fjodora Jemeljanenka nad Amerikancem Jeffom Monsonom.

Pošto je ušao u ring postavljen na Olimpijskom stadionu da bi, nakon meca koji se uživo prenosio na televiziji, cestitao ruskome borcu, Putina su docekali glasni zvižduci i negodovanje. Snimka je odmah postavljena na Youtube i vidjelo ju je nekoliko stotina tisuca ljudi.

Ankete pokazuju da je Putin i dalje najpopularniji politicar u Rusiji, a organizatori natjecanja u priopcenju su ustvrdili da zvižduci vjerojatno nisu bili namijenjeni njemu. No, Reuters piše da Putin nikada nije iskusio ovoliko zvižduka u javnom nastupu. "Dosad nikad nismo imali priliku vidjeti nešto ovako. Cini mi se da je dio ruskoga društva umoran od Putina i njegova macho imidža", komentirao je novinar Kommersant radija.

Poznati ruski bloger Aleksej Navalni kaže da ovaj dogadaj predstavlja kraj jednog doba, razdoblja u kojem je bio tabu prenijeti javno nezadovoljstvo neprikosnovenim ruskim liderom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter