Putin i Porošenko dogovorili da će raditi na primirju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Čelnici Rusije i Ukrajine, Vladimir Putin i Petro Porošenko, dogovorili su se da će zajednički raditi na primirju između proruskih separatista i ukrajinske vlade te na što bržoj uspostavi učinkovitih graničnih kontrola, objavio je u ponedjeljak ured francuskog predsjednika.

Priopćenje je uslijedilo nakon drugog telefonskog razgovora ovoga tjedna između njemačke kancelarke Angele Merkel, predsjednika Rusije Putina, Ukrajine Porošenka i Francuske Francoisa Hollandea.

Nakon dugog razgovora, Putin i Porošenko dogovorili su se da će raditi na oslobađanju talaca i zarobljenika, kao i na organizaciji "sadržajnih tripartitnih pregovora", navodi se u priopćenju.

Porošenko je u nedjelju pozvao Putina da pojača kontrolu nad granicom kako bi se spriječio dolazak militanata i doprema oružja u Ukrajinu gdje je proteklih dana prekršen prekid vatre.

Primirje, koje je Porošenko proglasio 20. lipnja, istječe u ponedjeljak kada bi i europski čelnici trebali odlučivati o novim sankcijama protiv Rusije. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter