"Putevima glagoljaša" u novom ruhu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Obnovljenu verziju predstave "Putevima glagoljaša", u režiji i prema tekstu Samante Milotic Bancic, predstavio je uoci sutrašnje premijere njezin autorski tim na konferenciji za novinare u Istarskom narodnom kazalištu-Gradskom kazalištu Pula.

- Naši su glagoljaši ponešto drukciji od onih koje pamtimo iz knjiga, življi su i pristupacniji te se djeca s njima mogu poistovjetiti. Nisu izgubili onaj autenticni duh vremena u kojemu su nastajala njihova djela, pa upravo u tome leži didakticka uloga ove predstave, koja upoznaje djecu i mladež s poviješcu pisane rijeci. Dijelom je na cakavici, koju su naši mladi glumci izvrsno uvježbali, a povijesni podaci infiltrirani su u predstavu vješto i neprimjetno, tako da publici ne bude dosadno, rekla je Milotic Bancic.

Autor glazbe je ?ole Macola, kostimografkinja Marina Štembergar, scenski pokret uvježbala je Tatjana Samuele Ban, a songove Klara Cerin. Igraju: Gordana Šimic, Patrik Lazic, Marin Jankovic, Melisa Kamencic, Aleksandra Možar, Karlo Stipic, Filip Blaževic, Valter Roša, Snježana Grgic, Ana-Marija Kalfic, Paola Lugaric, Sara Stepanovic, Filip Lugaric, Teo Frgacic, Andrea Loncaric, Nika Ivancic, Manuela Krakar, Dardan Agaj i Anna Alice Kraljic.

Predstava je na programu u cetvrtak i petak u 10, 12 i u 18 sati.


Podijeli: Facebook Twiter