Putem e-konzultacija tražit će se ime novom pulskom bazenu

Na prostoru pomoćnog igrališta pored Doma sportova na Verudi gradit će se bazen (Milivoj MIJOŠEK)
Na prostoru pomoćnog igrališta pored Doma sportova na Verudi gradit će se bazen (Milivoj MIJOŠEK)

Nakon što je Gradsko vijeće amenovalo kreditno zaduženje, kao i odabir najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju gradskog bazena u Puli, još se željno očekuje i početak gradnje pa da konačno bude stavljena točka na "i" projektu o kojem se godinama samo priča, raspreda o lokacijama, veličinama, a da se zapravo nije realiziralo puno više od toga. Kako saznajemo od direktora Pula sporta Ivana Glušca, to sada postaje stvarnost te će radovi početi u travnju, dakle unutar idućih mjesec dana.

Bazen gotov do veljače

- Kao što je javnost već upoznata, odabran je izvođač radova, trgovačko društvo Kolektor Koling d.o.o. iz Idrije, koji će graditi pulski bazen za ponuđeni iznos od 53,5 milijuna kuna. Radovi će započeti u travnju i trajat će deset mjeseci, što znači da će bazen biti izgrađen krajem siječnja, odnosno početkom veljače 2018. godine. Riječ je, zapravo o tri bazena i to jednom vaterpolskih dimenzija 34x25 metara, jednom multifunkcionalnom bazenu 25x10 metara i jednom bazenu za bebe. Pored toga, projektom je predviđeno i uređenje okoliša, postavljanje opreme za sportska natjecanja, izgradnja trafostanice i plinskog priključka, caffe bar, sauna, multifunkcionalna i fitness dvorana, sanitarni čvorovi, klupski prostori, svlačionice i ostalo, naveo je direktor Glušac.

- Uz objekt bazena predviđeno je 20-ak mjesta za parkiranje namijenjeni osobama s invaliditetom ili roditeljima s djecom, dok će za sve ostale korisnike parkirna mjesta biti u zoni objekta, a vjerujem da će ih biti dovoljno jer ih u okruženju ima, naveo je nadalje direktor Glušac.

Čekaju se prijedlozi građana

Govoreći o preuzetom kreditu od Zagrebačke banke u visini od 65 milijuna kuna na 20 godina s kamatom od 2,3 posto, Glušac ističe da se počinje isplaćivati nakon završetka izgradnje, a  najkasnije 18 mjeseci od potpisivanja ugovora. Godišnja rata iznosit će oko 4 milijuna kuna.

Ono što će uslijediti krajem ovog ili početkom idućeg tjedna bit će i e-Konzultacije na web stranicama Grada Pule.

- U suradnji s Gradom otvorit ćemo e-Konzultacije s građanima putem kojih će građani moći odabrati, prije svega, ime novog objekta. Mi ćemo možda predložiti koje, ali od građana čekamo da daju svoje prijedloge. Također, putem e-Konzultacija tražit ćemo da nam kažu kakvo bi radno vrijeme željeli za novi bazen, a u konačnici i da nam kažu kakav omjer korištenja bazena bi po njima bio najoptimalniji između profesionalnih sportaša i rekreativaca. E-Konzultacije bit će otvorene 30 dana, odnosno zatvaranje bi se trebalo poklopiti s početkom radova na novom bazenu. Stoga pozivam građane da se odazovu i da u što većem broju odgovore na naša pitanja, daju prijedloge i sugestije, rekao je direktor Pula Sporta Ivan Glušac. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter