Put pulskog TZ-a u SAD nepotreban trošak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Investicija od 150 tisuca kuna u promociju na americkom tržištu Turisticke zajednice Grada Pule ovog proljeca pokazala se promašenom i nepotrebnom jer je u prvih osam mjeseci u Puli boravilo 13 posto manje Amerikanaca nego lani, a uz to su imali i devet posto manje nocenja. Sve to govori u prilog tezi da TZ, otkad je na njegovom celu gradonacelnik Boris Miletic, neracionalno troši novac za privatne prohtjeve, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare nezavisne liste Ladonja Filip Zoricic.

Zoricic je pojasnio da Ladonja tek sada reagira na to putovanje koje je negativno odjeknulo u medijima jer su s jedne strane na put otišli svi clanovi vijeca TZ-a sa svojim bracnim partnericama, odnosno partnerima, a izuzetak nije bio ni Miletic, a s druge, Ladonja je tek sada došla do relevantnih podatke o tome koliko je ta promocija doprinijela turistickom prometu iz Amerike.

- Umjesto da se barem pokrije ucinjeni trošak, ostvaren je manjak boravišne pristojbe u odnosu na lani. Naime, ako je boravišna pristojba sedam kuna, trebalo je ostvariti barem 20 tisuca nocenja više od ostvarenih oko pet tisuca do kraja kolovoza da se pokrije putovanje u SAD. Za taj su se novac mogle urediti pulske fasade ili pak uciniti ulaganja koja bi Pulu kandidirala za Plavi cvijet, kazao je Zoricic.

Istakao je da je za taj novac TZ mogao dovesti grupu novinara iz specijaliziranih turistickih novina i organizirati im obilazak svih fortifikacija, da je u suradnji s Arheološkim muzejom mogao izdati novi arheološki vodic grada s najnovijim otkricima u zadnjih pet godina ili pak u suradnji s Povijesnim muzejom napraviti bolji ljetni program na Kaštelu. Takoder je kazao da se s Istarskim narodnim kazalištem moglo organizirati nekoliko predstava u malom rimskom kazalištu i na Karolini organizirati male komorne koncerte.


Podijeli: Facebook Twiter