Pustolovna utrka, maraton i polumaraton

U subotu starta pustolovna utrka gdje natjecatelji kombiniraju biciklizam, trčanje, veslanje…
U subotu starta pustolovna utrka gdje natjecatelji kombiniraju biciklizam, trčanje, veslanje…

Od 10. do 12. lipnja Bale će biti domaćin prvog po redu Bale outdoor festa kojeg nakon mirišljavo-glazbene manifestacije prošlog vikenda ponovno organizira Općina Bale i njena Turistička zajednica u suradnji s brojnim suradnicima.

Prvi dan novog i zanimljivog događanja bit će u znaku "10K RUN" utrke na deset kilometara koja starta u 20 sati, pa kako kažu organizatori daje prigodu uživati u romantičnom ugođaju i pogledu na zalazak sunca. Uoči utrke u 18 sati, u MC-u Ulika najavljeno je i predavanje nutricionistice Marinele Šaina, koja će govoriti o zdravoj prehrani za sportsku aktivnost. Slijedi živa glazba i gastro ponuda na Trgu La Musa, a potom i "come back" u Uliku u kojoj će u 21.30 sati biti održano još jedno predavanje na temu "Prevencija ozljeda kod trčanja, o kojemu će govoriti fizioterapeut Goran Usainović.

U subotu starta pustolovna utrka "Infinitus adventure race" koja će se odvijati u tri kategorije - lima, light i ultra. Ova utrka kreće s Trga La Musa u devet, deset i jedanaest sati ovisno o kategoriji. U svakom timu moraju biti najmanje dva člana, jer kako nalažu propozicije riječ je o multidisciplinarnoj utrci na kojoj natjecatelji svladavaju određenu trasu pri tom kombinirajući razne sportove (brdski biciklizam, trčanje, veslanje, plivanje, spuštanje i penjanje alpinističkom opremom, ronjenje, istraživanje spilja, kao i  orijentaciju  i uporabu orijentacijskog pribora (kompasa i karte terena) koji su neizostavni alat tijekom utrke. U 18 sati u MC-u "Ulika" slijedi predavanje na temu "Sportske ozljede kod sportaša",a predavač je fizioterapeut Toni Licardo. Potom slijedi i drugo predavanje u 20 sati  na temu "Propriocepcija i njena važnost u prevenciji ozljeda". O svjesnosti samoga sebe govorit će fizioterapeutkinja Tina Mikleuš. Inače, za sve željne druženja i zabave u 19 sati na Trgu La Musa kreće živa glazba i gastro ponuda, dok će o  capoeiri  i o tome što ona predstavlja u 21 sat pokazati članovi Capoeira Cluba Pula. Posljednji dan "Bale outdoor fest"a završit će biciklističkim maratonom na 47 i 27  kilometara koji startaju s Trga La Musa u 9 sati. (N. O. R.)


Podijeli: Facebook Twiter