Pustolovina u Božićnom vlaku

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Na pulskom željezničkom kolodvoru ovih je dana organizirana vožnja djece s posebnim potrebama koju su zajednički organizirali Grad Pula i HŽ Putnički prijevoz u povodu njihove božićne avanture "Tin-express". U vlaku se provozala i zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci, a u ime HŽPP-a u avanturu vožnje vlakom uveo je prisutne njihov predstavnik David Meštrović.

HŽ Putnički prijevoz na području Zagreba, Osijeka, Vinkovaca, Varaždina, Splita, Rijeke, Pule i drugih većih gradova već 19 godina organizira vožnje božićnog vlaka Tin-express. Na besplatnu vožnju vlakom krenula su djeca Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda čiji je jedan od suosnivač Grad Pula i učenici Škole za odgoj i obrazovanje Veruda čiji je osnivač Grad Pula.

Okićeni vlak krenuo je u iz Pule prema Kanfanaru i nazad, a prilikom vožnje djecu je zabavljao Djed Mraz sa svojim pomoćnicima koji im je podijelio prigodne poklone.

Putovanje "Tin-expresom" svakako je za djecu bilo nezaboravno putovanje puno osmijeha i dobrog raspoloženja, a kako oduševljenje već pri polasku nisu skrivala ni djeca, ni pratitelji Grad Pula će se pobrinuti da ovo postane tradicionalna vožnja. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter