Pustite hobotnicu Paula!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Udruga za zaštitu životinja PETA zatražila je da se na slobodu pusti hobotnica koja je tocno predvidjela ishod više utakmica nogometnog prvenstva u Južnoafrickoj Republici.

"Paul je predvidio da ce Njemacka pobijediti Argentinu. Da bi i on mogao slaviti, a ne samo ljubitelji nogometa, njemacka PETA traži da ga se pusti na slobodu", objavila je organizacija u otvorenom pismu.

Udruga traži da se životinja, koja trenutno živi u akvariju Sea Lifea u Oberhausenu na zapadu zemlje, pusti u vodama nacionalnog parka na jugu Francuske u kojem je ribarenje zabranjeno.

"Paul je zarobljen u malenom akvariju... Mislimo da bi mu u moru bilo lijepo", rekla je biologinja Tanja Breining iz PETA-e.

Medutim, strucnjaci Sea Lifea smatraju da ta ideja nije dobra. "Životinje rodene u zatoceništvu naucile su da ih se hrani tako da nisu iskusne u traženju hrane". Vrlo vjerojatno bi uginuo", tvrdi glasnogovornica akvarija.

Paul je svjetsku slavu stekao još 2008. kada je pogodio pobjednike u 80 posto utakmica Njemacke reprezentacije na Euru, a ove je godine još popravio svoju statistiku.

U njegov akvarij pred utakmicu spuštaju se dvije kutije u kojima se nalaze komadici hrane. Na jednoj od njih je zastava Njemacke, a na drugoj protivnika. Kutija koju prvu otvori odreduje pobjednika.

Hobotnica je tocno predvidjela da ce Njemacka pobijediti Ganu, Englesku i Argentinu te da ce izgubiti od Srbije.


Podijeli: Facebook Twiter