Pustinjski blueseri Tamikrest 27. veljače u Zagrebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pustinjski blueseri iz Malija Tamikrest nastupit će 27. veljače u Vintage Industrial Baru u sklopu projekta "Multikulturalizam u glazbi" koji nastoji kroz glazbu ukazati na važnost kulturnih raznolikosti i njihovu nezamjenjivu ulogu u formiranju suvremnog društva i kulture.

Tamikrest stižu iz sjevernog Malija, a okupili su se 2006. godine u području Kidala, svi članovi redom u dvadesetim godinama. Sam naziv "Tamikrest" na jeziku tuarega tamašeku znači "spajanje, savez ili budućnost". Tamikrest su bili pravo otkriće, pa je tako je i susret s Chrisom Eckmanom iz The Walkaboutsa, 2009., tijekom njegova putovanja Saharom, završio suradnjom, te je producirao njihov prvi album "Adagh".

Na istom je albumu svoj glazbeni trag ostavio i glazbenik i producent Hugo Race, bivši član Bad Seedsa Nicka Cavea. Suradnja s Eckmanom nastavila se na njihovom drugom albumu "Toumastin" koji je izdan 2011. Treći album "Chatma" izdan je krajem 2013., a sastav ga upravo promovira na turneji u sklopu koje će nastupiti i u Zagrebu.

U sklopu svojih turneja Tamikrest su obišli svijet, svirali na INmusic festivalu 2012., Sziget festivalu, Orange Blossom Special festivalu, Drugoj Godbi u Ljubljani itd. Ovaj događaj će ujedno biti i jedan od najavnih koncerata nadolazećeg devetog izdanja INmusica koji će se održati od 23. do 25. lipnja na Jarunu, priopćili su danas organizatori festivala. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter