Pušten u promet rotor na ulazu u Umag

Novi rotor u Umagu (T. KOCIJANČIĆ)
Novi rotor u Umagu (T. KOCIJANČIĆ)

Novi kružni tok na ulazu u Umag pušten je u promet. Radi se o rotoru na križanju ulica Joakima Rakovca i Kolodvorske, odnosno o bivšem četverokrakom raskrižju na prometnom pravcu Umag - Novigrad i Umag - Buje, gdje su prije bili semafori.

Rekonstrukcija i izgradnja počele su u veljači ove godine. Ova velika investicija, koju s deset milijuna kuna financira tvrtka Hrvatske ceste, promijenila je izgled Umaga. Osim prometnog rješenja, obuhvatila je podzemne radove - zamjenu dotrajalih i ugradnju novih cijevi vodovodnog sustava, sanirana je oborinska odvodnja i izmještena naponska mreža HEP-a.

Kako doznajemo od pročelnika Ureda gradonačelnika Diega Bankovića, postavljene su nove telefonske i plinske instalacije, na koje će se građani moći naknadno priključiti. U investiciju je uključena i nova javna rasvjeta te uređenje nogostupa, pješačkih i biciklističkih prijelaza. Radove je izvela tvrtka Hidroelektra iz Zagreba. Nakon završetka turističke sezone rotor i njegov okoliš će se hortikulturno urediti.

- Nakon kružnog toka u Savudrijskoj ulici, onih kod Pošte i Mlinotesta, potom na križanjima Školske i Kolodvorske ulice te Kolodvorske i Zemljoradničke ulice, ovo je šesti kružni tok koji je izgrađen u Umagu u zadnje četiri godine. Na taj je način dodatno povećana protočnost vozila, sigurnost prometovanja u gradu, a smanjit će se i zastoji u prometu koji su se ranijih godina dešavali, pogotovo tijekom turističke sezone, naglasio je pročelnik. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter