Pušten u promet rotor kod Getroa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U promet je danas pušten privremeni kružni tok na križanju kod Getroa te je tako jedna od prometno najkriticnijih tocaka u gradu postala sigurnija i protocnija.

Ovaj je rotor u funkciji nekoliko dana nakon što je na jednak nacin riješena sigurnost i protocnost križanja na mostu prema Velom Vrhu.

U ponedjeljak bi trebali poceti radovi na instaliranju kružnog toka na raskrižjima obilaznice sa Šišanskom, Medulinskom i Premanturskom cestom. Radovi na ove tri lokacije trebaju biti zgotovljeni do 22. lipnja.

Do proljeca sljedece godine trebao bi se realizirati kružni tok na vrhu Radiceve ulice, odnosno raskrižju Radiceve i Rizzijeve. A najišcekivaniji, onaj u Šijani na ulazu u grad,  trebao bi, pak, biti gotov do pocetka sljedeceg ljeta.

Iako se trenutno cini da je itekako potreban kružni tok i na raskrižju obilaznice i Labinske ulice (kod Bricostorea), on se nece izgraditi jer se to raskrižje "ukida".

Naime, prilikom izgradnje kružnog toka na ulazu u grad jedan krak usmjerit ce se prema Labinskoj (izmedu Arube i Lidla), a na raskrižju s odvojkom za Bricostore i buduci trgovacki centar izgradit ce se omanji kružni tok koji ce zadovoljiti potrebe svih trgovackih kuca. (G. ROJNIC, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter