Pusta je Kandlerova…

U Kandlerovoj gotovo ni nema otvorenih poslovnih prostora (D. ŠTIFANIĆ)
U Kandlerovoj gotovo ni nema otvorenih poslovnih prostora (D. ŠTIFANIĆ)

Kao i svake zime, pulske su ulice puste, uspavane u iščekivanju ljeta i turističke sezone. Tek u proljeće grad počne živjeti, otvaraju se terase kafića, kao gljive poslije kiše otvaraju se slastičarnice, štandovi i ponuda se ni iz čega pretvara u nešto. Ista je situacija i s poslovnim prostorima, posebno onima na potezu od Ulice Sergijevaca do Kandlerove ulice.

I dok tijekom zime Ulica Sergijevaca još nekako "diše", u Kandlerovoj su gotovo svi poslovni prostori zatvoreni. Posljednjih mjeseci u toj ulici "živi" tek nekolicina otvorenih butiga poput galerije Legović ili male knjižare pored katedrale.

Iz nadležnog gradskog odjela izvijestili su nas da su ti poslovni prostori zatvoreni uglavnom zbog otkaza ugovora o zakupu te vraćeni Gradu. Odlukom o otkazu iz srpnja prošle godine otkazan je ugovor za poslovni prostor u Kandlerovoj 32. Nakon što je vraćen Gradu Puli, izložen je na natječaju i u prosincu je s najpovoljnijim ponuditeljem zaključen novi ugovor o zakupu. S obzirom na to da je taj poslovni prostor, napominju iz gradskog odjela, trebalo privesti namjeni i dovesti u stanje prikladno za obavljanje djelatnosti (trgovinske, osim trgovine imitacije nakita – bižuterije i prehrane), u tijeku je postupak ishodovanja posebnih uvjeta od nadležnog Konzervatorskog odjela u Puli, kako bi zakupnik mogao obaviti adaptaciju prostora.

Što se tiče poslovnog prostora u Kandlerovoj 5, izvješćuju iz gradskog odjela, i on je vraćen u posjed Gradu u prosincu prošle godine. I on će koncem veljače biti izložen natječaju.

Poslovni prostor u Ulici Sergijevaca 10 izlicitiran je na posljednjem natječaju, na usmenom nadmetanju održanom u prosincu prošle godine te je s najpovoljnijim ponuditeljem zaključen novi ugovor o zakupu. Za taj prostor također je u tijeku postupak izdavanja suglasnosti radi privođenja poslovnog prostora namjeni. Nadalje, s obzirom na to da prijašnji korisnik poslovni prostor u Puli, na adresi Sergijevaca 25 još nije predao u posjed Gradu te je pred nadležnim sudom u tijeku postupak za predaju u posjed, ne može biti izložen javnom natječaju za davanje u zakup poslovnih prostora. Tek kad  bude vraćen u posjed Gradu, izložit će se javnom natječaju. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter