Puškarić: Nisam znao za potragu

Vanja Puškarić izgubio je mobitel i nije znao da je za njim organizirana potraga (M. SARDELIN)
Vanja Puškarić izgubio je mobitel i nije znao da je za njim organizirana potraga (M. SARDELIN)

Vanja Puškarić (36) iz Rijeke s prebivalištem i u Brtonigli došao je sam kući, u Brtoniglu, u srijedu oko 22 sata ne znajući uopće da je za njim u potragu na širem području Buzeta krenulo više od 50 ljudi. U razgovoru s njim doznajemo radilo o nesporazumu i da nije bilo potrebno dizati uzbunu.

Naime, kako nam je rekao njemu je potpuno normalno otići, danima hodati po Istri i spavati pod vedrim nebom. Ovoga je puta bilo drukčije samo to što je putem izgubio mobitel i nije se mogao javiti majci koja je zabrinuta prijavila nestanak.

- Bio sam uvjeren da mi je mobitel ispao u automobilu te da će primijetiti kad me bude zvala, no očito mi je ispao dok sam putem mijenjao majicu. Ovo je prvi put da mi se tako nešto dogodilo. Da sam bez mobitela shvatio sam tek kada sam se spustio prema Buzetu i namjeravao nazvati prijateljicu.

Kako nije imao telefon sa sobom i vjerovao da mu je majka u Zagrebu nije se brinuo.

Puškarić ne namjerava stati s pješačenjem, stoga je s majkom postigao dogovor.

- Ja i mama dogovorili smo se da ubuduće zovem ako sam u nekom problemu ili će pak ona mene zvati ako je u problemu. Radilo se o nesporazumu te se nadam da se neće ponovno dogoditi, no smatram da je ipak trebalo čekati 24 ili 48 sati prije pokretanja potrage.

Ovim putem bi zahvalio svima koji su bili u potrazi tim više što sigurno nije bilo lako pješačiti po onoj vrućini, kaže Puškarić.  (M. SARDELIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter