Pusić: Za rejting HNS-a izbori su jedino što se broji

(Goran Mehkek / CROPIX)
(Goran Mehkek / CROPIX)

Članovi Hrvatske narodne stranke (HNS) s područja Zagreba, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije okupili su se u subotu na sastanku kako bi razmijenili ideje, mišljenja i planove za organizacijsko jačanje i razvoj stranke, a predsjednica stranke Vesna Pusić istaknula je da su za rejting HNS-a izbori jedino što se broji.

"Ovo je oblik rada koji HNS visoko cijeni, i na kojem ćemo inzistirati u budućnosti - okupljanje članstva, u prvom redu lidera, aktivista, koji u svojim sredinama vode i okupljaju druge ljude na politici građanskog centra i na politici HNS-a", izjavila je predsjednica HNS-a na konferenciji za medije održanoj uoči sastanka.

Dodala je da su sastanci 'organizacijskog jačanja' važan oblik rada u stranci, naročito u okolnostima u kojima se jasno mogu usporediti rejting i rezultati izbora za mjesne odbore.

"Izbori su jedino što se broji", navela je Pusić i tom u prilog dodala kako je HNS u posljednja dva mjeseca na mjesnim izborima dobio između sedam i 17 posto glasova.

Za razliku od anketa, primjerice za mjesne izbore u Rijeci koje su nam davale tri posto, osvojili smo 15 posto i to je najbolji dokaz našeg rada i rejtinga, istaknula je šefica HNS-a.

Osvrnula se i na teze u javnosti da HNS može ostvariti rezultate samo kada je s partnerima te ocijenila kako se uoči parlamentarnih izbora, u predizbornoj utakmici, koriste razna sredstva, no na njih, dodala je, nitko neće nasjesti.

Pusić je rekla kako je HNS, izlazeći samostalno na ranije parlamentarne izbore, ostvario iznimne rezultate osvojivši 11 i 7 zastupnika. Ipak s partnerima čini sinergiju.

"Za pobjedu na parlamentarim izborima, kojom bismo doveli do kraja sve započeto u ovom mandatu, djelovat ćemo sinergijski, jer poanta nije samo pokazati svoju snagu, poanta je izboriti se za hrvatsku budućnost bez korupcije, bez podmićivanja, s uspješnim gospodarstvom i sa sposobnošću da se prepoznaju komparativne prednosti Hrvatske", rekla je Pusić.

Domaćica zagrebačkog sastanka, predsjednica Gradske organizacije HNS-a Zagreba Anka Mrak Taritaš upravo je zajedništvo ocijenila razlogom postojanja HNS-a, Dodala je da stranka ima svoju prošlost i budućnost, postoji 24 godine i prebolila je sve 'dječje bolesti'.

Mrak Taritaš je ocijenila da nakon svih događaja u Zagrebu i nakon 14 godina jednog načina upravljanja gradom, više ništa neće biti isto. Ideja je da Gradska organizacija HNS-a zna kud i kako treba ići dalje, dodala je.

Predsjednik Središnjega - hrvatskog regionalnog saveza HNS-a Krešimir Malec rekao je da članstvo na području ovog Saveza bilježi kontinuiran rast.

"HNS ima čvrste stavove i karakter, ne povodimo se za trendovima i ne želimo odstupiti od naših vrijednosti", izjavio je Malec, dodavši da je HNS moderna stranka koja ima ideje.

"Nemamo glasače ni članove po navici, podrška je ono što nas čini kvalitetnijima i boljma", zaključio je Malec. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter