Pusić: Švraka je bio poduzetan, uvijek spreman raditi

Ranko Švraka (M. ANGELINI)
Ranko Švraka (M. ANGELINI)

U povodu iznenadne smrti Ranka Švrake, predsjednika županijskog odbora HNS-a Istarske županije, izjavu je dala predsjednica te stranke dr. Vesna Pusić.

- Ranko je bio poduzetan, veseo, optimističan, energičan čovjek, pun snage, uvijek spreman na društvo, uvijek spreman razgovarati, uvijek spreman raditi. Teško je vjerovati da je otišao tako naglo, neočekivano i zapravo tako šokantno za sve nas. Ne mogu vjerovati ni da to kažem jer mislim da će se svakog trenutka pojaviti s nekom svojom idejom, eksplozivnom rečenicom, prijedlogom za druženje. Sjećat ćemo ga se takvog, rekla je Pusić.

Cijelu Labinštinu prekjučer je zatekla vijest da je naglo, u snu, u 62. godini života preminuo Ranko Švraka. Ostali su zatečeni građani, poslovni ljudi, političari, jer svi su oni imali svakodnevne susrete sa Švrakom, koji je uvijek bio spreman pomoći popričati, učiniti uslugu…. Bio je nadasve dobar čovjek.

Ranko Švraka je bio načelnik Općine Raša u periodu od 1993. do 2001. godine. Bio je direktor Poslovnog parka Raša, član Nadzornog odbora Plomin Holdinga d.o.o. od (1999. – 2002.)., a od 2008. član Uprave IS Consulta d.o.o. Na tom ga je mjestu i zatekla smrt. Nakon što je deset godina bio izvan politike, u travnju 2012. izabran je za predsjednika raške podružnice Hrvatske narodne stranke. Godinu dana kasnije, točnije potkraj 2013., izabran je za predsjednika istarskog HNS-a.

Ranko Švraka bio je ambiciozan, pun ideja i kreativnosti, radoholičar koji nije čekao rezultate bilo čega, već ih je stalno tražio i stvarao. Ostavio je brojne ambiciozne planove. Na svojoj je  posljednjoj konferenciji za medije tražio referendum za samostalnost Istre te s nestrpljenjem očekivao otvorenje novoizgrađenog hotela Rudar u Rapcu, u čiju je izgradnju, kao član Uprave IS Consulta, dao velik dio svoga znanja, truda i rada.

Posljednji ispraćaj Ranka Švrake bit će danas u 15.30 sati na mjesnom groblju u Svetom Martinu, u općini Sveta Nedelja. (D. G., A. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter