Pusić: Rješenje koje nikome ne šteti i izdrživo je

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je danas u Saboru da je spremna odgovarati za činjenicu da je, zajedno sa slovenskim kolegom Karlom Erjavcem, procijenila da jučer dogovoreni prijedlog rješenja za Ljubljansku banku (LB) nikome ne šteti, da je u hrvatskom interesu i da je izdrživ za obje strane.

"Spremna sam odgovarati za činjenicu da sam držala da je to prijedlog koji nikome ne šteti, koji je u našem interesu, koji rješava jednu vrstu pat pozicije u kojoj se Slovenija našla i koji je izdrživ. Za to sam spremna snositi odgovornost, a ako premijer prihvati prijedlog, to znači da je i on spreman snositi odgovornost, ali ista stvar mora biti i sa slovenske strane da bi držala vodu", rekla je ministrica.

Pusić je to kazala u Saboru na zahtjev nekolicine zastupnika da ih izvijesti o sadržaju jučer dogovorenog rješenja. 

Činjenicu da je s Erjavcem našla zajedničko rješenje nazvala je važnim i značajnim korakom, ali i naglasila da je dogovoreno da se sadržaj prijedloga neće iznositi u javnost prije nego se s njim suglase premijeri.

"Nema sumnje da ćemo sadržaj iznijeti, ali ne prije nego što dobijemo odgovor sa slovenske strane. Mora biti fair play, bez njega nema napretka u odnosima", rekla je Pusić u Saboru. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter