Pusić: Priprema se susret premijera Hrvatske i Srbije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić potvrdila je u ponedjeljak u intervjuu da su u tijeku pripreme za susret premijera Srbije i Hrvatske i da stvari idu u dobrom pravcu, što sastanak šefova vlada u Zagrebu i Beogradu čini izvjesnim.

- Susret dvojice premijera od izuzetnog je značaja i do njega će sigurno doći. Stvari idu u dobrom pravcu. Sada je važno dobro pripremiti taj susret. Svrha je pozitivni pomak, a ne samo dobra fotografija u medijima, izjavila je Pusić u intervjuu novosadskom Dnevniku, ne navodeći kad bi taj susret mogao biti upriličen.

Komentirajući izjave srbijanskog premijera da je između Zagreba i Beograda nastupilo "ledeno doba" te odgovarajući na pitanje od čega ili koga ovisi regionalno zatopljenje, Pusić je kazala da suradnja dviju zemalja postoji i traje, ali da to nije uvijek pred očima šire javnosti.

- Hrvatska i Srbija surađuju na nizu stvari koje možda nisu tako vidljive, ili naprosto nisu poznate široj javnosti, ali suradnja se odvija. Uostalom, i povijest nas uči da je važno držati komunikaciju i kontakte, posebno među susjedima te surađivati na temama na kojima je to u danom trenutku mogućno, rekla je Vesna Pusić i napomenula da je sa svojim srbijanskim kolegom Ivanom Mrkićem u New Yorku i Dublinu imala vrlo konstruktivne razgovore. 

- Načelno, za Hrvatsku i Srbiju ništa nije nedostižno, pa ni racionalna uspješna politika u obostranom interesu, ocijenila je u intervjuu novosadskom Dnevniku hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter