Pusić: Očito je sve bio samo manevar Bože Petrova

(M. Todorov/CROPIX)
(M. Todorov/CROPIX)

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić komentirala je u utorak navečer na Facebooku zajednički dolazak čelnika Mosta i HDZ-a na Pantovčak, ocijenivši kako je sada očito da je svih mjesec i pol pregovora bio zapravo pokušaj predsjednika Mosta Bože Petrova da natjera zastupnike Mosta da potpišu za HDZ.

"Očito je da je ovo sve bio samo manevar kojim je Božo Petrov htio doći do toga da natjera 15 zastupnika Mosta da daju svoj potpis za HDZ, a sve ostalo je bila samo igra. Mjesec i pol je maltretirao cijelu naciju ne bi li prisilio svih 15 ljudi iz Mosta da potpišu za HDZ", napisala je Pusić na svom profilu.

Da se prelazak Mosta HDZ-u pripremao dulje vrijeme uvjereni su i drugi čelnici koalicije Hrvatska raste.

"Jao si ga nama ako se vlada u jednoj državi slaže jednim ovakvim pritiskom, koji traje od jučer, a da se fingiraju pregovori", rekao je Hini predsjednik HSU-a Silvano Hrelja.

Tvrdi kako su razlozi za prekid pregovora s koalicijom Hrvatska raste koje je naveo Petrov "čiste laži i manipulacije".

"Nije bilo nikakvih razloga za to, tijekom pregovora atmosfera je bila dobra i nijednom nisu spomenuli da ih bilo tko pritišće ili nagovara. Prema tome, što se nas tiče, možemo mirno spavati, a nekog će prije ili kasnije peći savjest", rekao je Hrelja.

Uvjeren je da je najnoviji obrat dokaz kako je HSU bio u pravu kad je tražio da se čelnicima općina i gradonačelnicima onemogući da istodobno budu i saborski zastupnici.

Čelnica Hrvatskih laburista Nansi Tireli podsjeća, pak, da Most na Pantovčak nije želio otići s potpisima koalicije Hrvatska raste, ali i potpisima IDS-a i manjinskih zastupnika. "Tvrdili su da im treba još vremena, a sada su začas potpisali HDZ-u. Sve zajedno je jadno", kaže Tireli.

I ona ističe kako su predstavnici Mosta u pregovorima mogli upozoriti ako ih je bilo tko nagovarao bilo što, ali da to nisu učinili.

Najnoviji razvoj događaja u SDP-u nisu htjeli komentirati. (Hina)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter