Pusic: Nikome se ništa nece pokloniti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Kukuriku koalicije nema bez SDP-a i HNS-a, koji cine osovinu tog saveza, sve ostalo može i ne mora. U tim ce se relacijama definirati i sve ostalo. Nitko nikome ništa nece pokloniti, raspodjela funkcija temeljit ce se na ostvarenim rezultatima i realnim pokazateljima", kazala je u Umagu predsjednica kluba zastupnika HNS-a i HSU-a Vesna Pusic na upit da komentira ocekivanja kod podjele funkcija u "kukuriku koaliciji" u slucaju pobjede na parlamentarnim izborima.

Naime, nedavno je istarski župan Ivan Jakovcic u razgovoru za naš list izjavio da ocekuje za IDS i HNS po jedno mjesto potpredsjednika Vlade.

Dodala je da se HNS-ov postotak na državnoj razini krece izmedu osam i deset posto, a što se tice koalicije taj udjel je puno veci, oko 45 posto. IDS ce tom koalicijom sigurno dobiti daleko više u raspodjeli pozicija, nego što bi dobio da pojedinacno nastupa, naravno u granicama normalnog, smatra ona.

Na pitanje nada li se pobjedi na izborima odgovorila je da po svim pokazateljima to izgleda realno, medutim apsolutno je, veli Pusic, zadnja koja bi tvrdila da je to sigurno, jer to se više puta govorilo i, po njenom mišljenju, na to se neodgovorno racunalo.

"HDZ je pokazao kroz dugi niz godina, što god mi mislili o njemu, da zna pobjedivati na izborima. Podcijeniti HDZ bila bi politicka glupost. Treba se puno pripremiti, puno raditi i angažirati se na terenu. Važno je da budemo aktivni medu gradanima - i naši mladi i mi ostali. Važna je prisutnost u javnosti i da se nitko ne uljuljka misleci da je to riješena stvar," ocijenila je Pusic.

Vesnu Pusic su docekali predsjednik i potpredsjednik istarskih narodnjaka Veljko Ivancic iz Umaga i Alen Damijanic iz Pule. Saborska se zastupnica pridružila clanovima Mladih HNS-a koji su došli u Umag u sklopu svoje velike ljetne kampanje u kojoj obilaze gradove diljem obale i s gradanima razgovaraju o svojim programskim rješenjima za tri kljucna pitanja: Kako do posla? Kako do stana? Kako se kvalitetno obrazovati? Njihova se kampanja odvija pod sloganom "Budi drukciji, budi bolji".


Podijeli: Facebook Twiter