Pusić: Ne bojim se socijalnih nemira

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić poručila je danas da se ne boji socijalnih nemira jer smatra da situacija u Hrvatskoj nije takva da bi izazvala socijalne nemire.

- Ne bojim se socijalnih nemira jer situacija u Hrvatskoj nije ni blizu takva da bi izazivala nemire. Ona (situacija) izaziva socijalni dijalog, a to je odgovornost i Vlade i opozicije kao suodgovorne za korištenje hrvatskih institucija za rješavanje svih problema, rekla je Pusić komentirajući novinarima današnji štrajk solidarnosti.

Ne misli, kaže, da bi do socijalnih nemira moglo doći. "To bi bila reakcija koja nije primjerena ni situaciji niti rješavanju problema s kojima se suočavamo", ocijenila je Pusić.

Svaka Vlada mora voditi računa o socijalnom miru i socijalnom dijalogu. To je prvi posao Vlade, ali također i posao opozicije, naglasila je Pusić te dodala da se treba držati rješavanja problema kroz institucije.

Pusić je rekla da su predstečajne nagodbe predstavljene kao instrument očuvanja nekih radnih mjesta i pomoći tvrtkama kojima prijeti opasnost od propasti.

- Naš je stav da taj model treba uključivati istovremeno promjenu vlasništva i menadžmenta, rekla je Pusić te je pojasnila da cijela ideja mora uključivati i zaštitu vjerovnika, što je moguće kroz oporavak tih tvrtki.

Da bi se te tvrtke mogle oporaviti, potrebna je, kaže Pusić, i nova uprava i nova struktura vlasništva. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter